Sådan får du bedre søvn

Det er muligt at undre sig over, hvordan du kan få mere søvn. Du er ikke den eneste, der kæmper med søvnløshed. Der er mange løsninger på søvnløshed. Du kan forbedre din søvn ved at lære at gøre sengetid mere afslappende. Disse tips hjælper dig med at få en bedre nattesøvn. Før du starter, skal du lytte til din krop.

Først skal du sørge for, at dit soveværelse er udpeget som et soveområde. Du vil have det til at være stille, køligt og mørkt. Undgå multifunktionelle rum, og hold elektroniske enheder ude af dit værelse. Sidst men ikke mindst skal du fjerne distraktioner som elektronik, tv og andre aktiviteter. Det er bedre at sove på et roligt sted uden distraktioner.

En regelmæssig søvnplan er et andet tip, der kan hjælpe dig med at få en bedre nats søvn. Din krop reagerer på rutiner som de rytmer, du sætter hver dag. Dette kan få dig til at blive oppe senere, hvis der endda er lidt lys. Undgå koffein før sengetid(se flere tips her sleep zone), hvis du har svært ved at falde i søvn. Denne enkle strategi kan forbedre din søvnkvalitet, i modsætning til hvad mange mennesker tror.

Eksperter foreslår, at du øger din søvnhygiejne. Du skal sørge for, at du er i et mørkt rum. Indstil termostaten til en behagelig 60-67 grader Fahrenheit. Brug ørepropper til støjblokering. Undgå elektroniske enheder mindst en time før sengetid. For at skabe hvid støj skal du holde en ventilator tændt. Varme brusere før sengetid hjælper dig med at falde i søvn lettere. Prøv at bede eller meditere, før du går i seng, hvis du har problemer med at komme i seng.

Undgå stærkt lys, før du går i seng. Lyse skærme kan holde dig vågen om natten, så det er vigtigt. Mørklægningsfarver og øjenmasker er gode muligheder. For dem, der stadig har brug for at bruge deres telefon eller computer, er en blåblokerende enhed en mulighed. Du kan finde mange apps, der blokerer disse skadelige lysstråler. Det vil være en velsignelse for jeres krop!

Døgnrytmen er kroppens naturlige ur, der regulerer søvnen. Kroppen vil justere sit søvnmønster, hvis den midlertidigt fratages søvn. Din krop vil bruge mere tid i REM-søvncyklusser den anden nat, du sover. Hjernen frigiver adenosin i denne fase, hvilket signalerer kroppen, at det er tid til at gå i seng.

Du skal få en god nats søvn. Det er dog vigtigt at huske, at alkohol ikke bør indtages før sengetid. Diuretika som alkohol kan forårsage søvnproblemer og øge frekvensen. Du bør undgå at drikke alkohol før sengetid. Sørg også for at bruge let tøj og køligt sengetøj. Varme brusere taget før sengetid kan øge blodcirkulationen og varmetabet. Motion før sengetid er en dårlig idé. Det kan gøre det svært at få nok søvn.